Document Actions
logo museo napolibeniculturali
Muzeu Muzeu
Muzeu Kombëtar Onufri është përshtatur në ambientet e Kishës Fjetja e Shën Mërisë, në Kalanë e Beratit, që prej 27 shkurtit të vitit 1986. Muzeu mban emrin Onufri, njëri prej kryemjeshtrave të pikturës shqiptare të shek.XVI. Kisha është rindërtuar në vitin 1797 në lagjen Kala
Për më tepër

Seksionet Seksionet
Kompleksi muzeal përbëhet nga salla qëndrore e kishës, mjedisi i altarit si dhe nga një sërë mjedisesh ndihmëse njëkatëshe në anën veriore, dhe dykatëshe në anën perëndimore. Një portik I hapur, me një system harqesh e kolonash të gurta gjendet në anën jugore. Disa shkallë të çojnë në derën e anë veriore të ajatit të mbyllur, e cila përbën hyrjen kryesore për në mjedisin e ekspozimit. Karakteri I veçantë I arkitekturës së interiereve është mjaft I përshtatshëm për ekspozimin e ikonave dhe synon të ruajë sa më shumë vlerat dhe natyrën e tyre orgjinale.
Për më tepër

Vizita Tematike Vizita Tematike

Prezantimi i ikonave që kanë përfaqësuar artin ikonografik ndër shekuj të ndryshëm.

Për më tepër
« Shkurt 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri